Konsultation efter aftale

36 75 07 77

Følg os på Facebook:

Paradentosebehandling Hvidovre - Paradentose eller "Marginal Parodontitis"

Behandlingen varetages af tandlæger i samarbejde med tandplejer.

Hvad er paradentose?

Paradentose rammer omkring 10 % af den voksne befolkning og er karakteriseret ved, at en større eller mindre del af kæbeknoglen omkring tænderne forsvinder. Der kan foreligge mange årsager til, at sygdommen bryder ud, men i al behandling af paradentose er det vigtigt at fjerne bakterie-belægninger omkring tænderne.

Bakterierne giver anledning til betændelse, og en kompliceret immunreaktion kan medføre, at kæbeknoglen over tid ødelægges og forsvinder. Det er meget individuelt, hvorledes den enkeltes tandkød reagerer på bakteriebelægninger.

Enkelte personer udvikler alvorlig paradentose på trods af meget god mundhygiejne, mens andre tåler store mængder belægninger omkring tænderne, uden at der udvikles andet end en overfladisk tandkødsbetændelse.

En ubehandlet paradentose kan føre til tandtab som følge af tab af fæste og deraf løsning af tand/tænder.

Symptomer på paradentose

Vi bliver ofte spurgt om, hvordan man kan vide, om man har paradentose.

Den eneste sikre diagnose kan kun stilles gennem en undersøgelse hos en tandlæge.

Denne undersøgelse indbefatter blandt andet røntgenbilleder, registrering

af tandkødslommer samt graden af betændelse.

Der er dog visse symptomer, man selv kan lægge mærke til:

Blødende tandkød

Rigtig mange mennesker oplever blødning fra tandkødet ved tandbørstning, og selvom det ikke behøver at betyde, at man har paradentose, er det meget fornuftigt at opsøge tandlægen, hvis det varer ved.

​Tandvandring

Et typisk symptom er pludselig ændret tandstilling - måske et stort mellemrum, hvor tænderne tidligere har stået tæt sammen.

Dårlig smag og ånde

Smerter eller murren fra tandkød. Normalt udvikler paradentose sig desværre lumsk, uden at man får store smerter fra tandkødet. Opstår en hævelse eller bule ved rødderne eller tandkødskanten med efterfølgende smerte, skal man søge tandlæge.

"Længere tænder"

Der kan være flere årsager til, at tandkødet trækker sig tilbage og dermed blotter en del af tandens rodoverflade. En af årsagerne kan være paradentose.

Paradentosebehandling

For at kunne gennemføre en effektiv behandling er det altafgørende, at man har foretaget en grundig undersøgelse og stillet de korrekte diagnoser. Eksempelvis kan paradentose godt forekomme meget lokalt - det vil sige kun involvere én eller enkelte tænder, eller en enkelt side på en tand.

En sådan knogledefekt opdages måske ikke ved første besøg. Det er nødvendigt som patient at have tålmodighed, for behandling af paradentose kan kræve en del besøg.

Langt de fleste paradentoseformer udvikler sig langsomt, og det spiller ingen større rolle, om behandlingen udføres en uge før eller senere.

Det er til gengæld vigtigt med et godt samarbejde mellem tandlæge og patient, for et godt resultat fås kun ved, at der også er god hjemmehygiejne. Tandrensning og tandbørstning er et mantra.​

​Firmainformation

​Tandlægerne i Hvidovre

CVR-nr.: 32468314

adresseinformation

Hvidovre Stationscenter 201, 2650 Hvidovre

Find os her

kontaktinformation

Telefon: 36 75 07 77

E-mail: reception@hvidtand.dk